Myślenice: Wszystkie zgromadzenia, imprezy i zebrania wiejskie odwołane. Oświadczenie wydał burmistrz Jarosław Szlachetka

Dzielenie się jest dbaniem o innych!

Ze względu na kolejne odnotowane w Polsce przypadki zakażenia koronawirusem, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo mieszkańców wydałem zarządzenie w sprawie odwołania wszystkich zgromadzeń oraz imprez organizowanych przez jednostki organizacyjne Miasta i Gminy Myślenice, jednostki pomocnicze oraz samorządowe instytucje kultury. Zarządzenie dotyczy także zaplanowanych na najbliższy czas zebrań wiejskich.informuje burmistrz Szlachetka.

Jednocześnie burmistrz apeluje o odłożenie wizyt w obiektach użyteczności publicznej na inny, późniejszy termin oraz zachęca do załatwiania spraw drogą telefoniczną lub przez internet.

Jeśli będzie jednak konieczność wizyty w urzędzie proszę pamiętać, iż przy wejściach do budynków urzędu miasta, a także w miejscach gdzie odbywa się bezpośrednia obsługa klienta, zostały zamontowane urządzenia na płyn dezynfekujący do rąk. W tych miejscach ograniczona została także liczba stanowisk bezpośredniej obsługi.

Swoje zajęcia oraz przygotowane wydarzenia zawiesza Myślenicki Ośrodek Kultury i Sportu.

informacja i foto UMiG Myślenice
0 0 głosuj
Oceń artykuł

Powiązane wiadomości