Wszystkie smaki i zapachy w jednym miejscu, czyli festiwalowe “Kuchnie Świata”

Dzielenie się jest dbaniem o innych!

Już od kilku lat sobota festiwalowa rozpoczyna się na Zarabiu od “Kuchni Świata”. Spotkania ze smakami regionów jakie reprezentują uczestnicy festiwalu folkloru. Smaki i zapachy kuchni regionalnych wypełniły po brzegi salę Szkoły Gościnności.

Można było posmakować potrwa od tradycyjnych polskich przygotowanych przez gospodynie z Głogoczowa przez smaki Serbii, Rumuni aż po samki dalekiego wschodu czy Oceanii jaką reprezentuje Nowa Zelandia. Spotkanie jak zawsze ukraszone jest śpiewem i bezpośrednimi kontaktami z uczestnikami festiwalu. Bardzo dobrą tradycja jest, iż podawane potrawy przygotowujące je grupy ubrane są w stroje regionalne.

Podczas tego spotkania jest zawsze czas i możliwość porozmawiania z uczestnikami czy zrobienia zdjęcia obok osób w kolorowych strojach z danego kraju. Na scenie uczestnicy festiwalowych koncertów poznają folklor i kulturę prezentujących się zespołów, unikalne “Kuchnie Świata” to możliwość poznania uczestników od strony kulinarnej.

 

Powiązane wiadomości

Dodaj komentarz

Proszę się zalogować aby komentować.
  Subskrybuj  
Powiadom o